|
igor, multa lume care discuta pe acest forum confunda,datorita asemanarii ca denumire, cei doi microbi.exista,deci,streptococ beta hemolitic si stafilococ hemolitic. streptococul beta hemolitic este agentul cauzal al scarlatinei, al reumatismului articular infectios,al cardiopatiilor infectioase si nefritelor post streptococice.trebuie mare atentie la tratarea lui,deoarece lasa urmari grave.penicilina si alte antibiotice inrudite(ospen),sunt inca foarte eficiente in tratamentul lui.desi sunt naturist,eu n-as risca sa-mi tratez copilul cu altceva in cazul in care un laborator serios imi da la exudatul faringian un asemenea rezultat. stafilococul hemolitic este un germen obisnuit al faringelui si numai in anumite situatii(imunitate scazuta,infectii virale frecvente),devine agresiv,provocand amigdalita purulenta.in general,nimeni nu-si pune mintea cu el sa-l sterilizeze ,atata timp cand copilul nu face febra si nu face puroi in gat.conform unor constatari statistice ,este sensibil la:AUGMENTIN,CEFACLOR,RIFAMPICINA,GENTAMICINA, CEFUROXIM sI ERITROMICINA etc. O alternativa ,atunci cand infectiile sunt prea dese ar fi administrarea de Proposept sau alte tablete cu propolis,care se sug,aplicatii locale in cavitatea bucala cu spray-ul ALOE -FIRST,administrarea de imunostimulente gen Septilin sirop,echinaceea-propolis-sirop,imuno-royal junior-sirop.dat-i in sezonul rece sa suga 1-2 drajeuri Dr.Mom/zi.hidratati-l suficient cu ceaiuri si sucuri naturale,de citrice.abuzul de antibiotice nu numai ca nu rezolva problema dar ii va scdea si mai tare imunitatea iar microbul va iesi din fiecare competitie mai intarit.
|