Loading

Am uitat parola   |   Nu ai cont? Inscrie-te 

Prezentare Confidentialitate

Forum NaturaPlant

NaturaPlant.ro

Discuta si citeste acum despre produse naturiste, cure de slabire, celulita, ejaculare precoce,potenta,sani frumosi si despre multe alte afectiuni.
Acum este 01 Aug 2010, 01:23

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: hipertensiune
MesajScris: 18 Sep 2009, 15:13 
Neconectat

vreau si eu o schema de tratament naturist pentru hipertensiune, tratamentul medicamentos nu da niciun rezultat. precizez ca tensiunea nu scade sub 19 cu 10

Sus

Subiectul mesajului: Re: hipertensiune
MesajScris: 19 Sep 2009, 18:38 
Neconectat

Elena, si eu sunt hipertensiva. Uneori ajung la 21/16.
Medicatia de urgenta (pana ma apuc de ceva serios, naturist): Furosemid 40 mg. Iei o tableta si urinezi dupa 30-50 min, volumul sangelui scade, si tensiunea la fel, vreo 2 unitati.
Poti lua inca o tableta (eu asa fac).

Apoi: Oxibral - contine Vincamina, o substanta ce este diuretica, dar mai mult decat atat, curata eventualele urme dupa microhemoragiile cerebrale produse de HTA (hipertensiune arteriala), care produc durerea de cap, alaturi de presiunea intercraniana.
Naturist, se suge pulbere obtinuta din plantele
1. Valeriana 2. Talpa gastii 3. Paducel

Pt. curatarea rinichilor, deblocarea lor, se folosesc plantele
1. Coada racului 2. Piper de balta 3. Radacina patrunjel 4. Papadie

De ce ti-am spus de rinichi? eu ultima data cand am luat Furosemid, nu am urinat 2 ore. Ma gandeam ca am un blocaj renal, si ce ma fac?! Atunci mi-a fluturat aceasta idee si m-am gandit sa fac o 'curatare' a lor.
De fapt mai sunt lipidele sanguine/serice ... mai este renina ce este convertita in angiotensina...

Pa, sanatate, scrie-mi pe mailul manea.anca@yahoo.com

Sus

MesajScris: 22 Sep 2009, 18:26 
Neconectat

1.-Unde ai gasit piperul baltii?!

2.-Vincamina (Oxybral SR) stiam ca este vasodilatator periferic nicidecum "substanta ce este diuretica"!!.... normalizeaza si adapteaza fluxul vascular la necesarul metabolic.

elena.and de ce la mesaje iti apare 0 (zero) daca ai scris deja un mesaj?!

Sus

MesajScris: 22 Sep 2009, 18:39 
Neconectat

Iata ce scrie la contraindicatii pentru vincamina:

"Contraindicaţii: Sarcină, tumori cerebrale cu hipertensiune intracraniană; prudenţă şi doze mici progresiv crescânde în caz de sechele infarct şi >>>>>aritmii (se corectează eventual hipokaliemia); injecţiile sunt contraindicate în >>>>cardiopatiile organice (insuficienţă cardiacă, sechele după infarct),
>>>>>>aritmii de cauză organică, bloc atrio-ventricular, >>>>>tulburări electrocardiografice de repolarizare - situaţii care impun prudenţă şi în cazul folosirii căii orale; prudenţă la hepatici şi în afecţiunile convulsivante. Nu se injectează intravenos direct .
Producător: Antibiotice Iaşi"

Sus

MesajScris: 22 Sep 2009, 18:58 
Neconectat

Retete naturiste:

Metoda orientala:
Usturoi (Alium sativum) 2-3 căţei de usturoi.
-Se poate face un preparat din 50 g de usturoi curăţat şi mărunţit care se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70˚ şi se va ţine timp de 15zile agitând zilnic. Se va începe o cură cu acest usturoi după modelele orientale care s-au dovedit foarte valoroase. Dimineaţa în prima zi se va consuma 1 picătură din această tinctură. A doua zi se va consuma 1 picătură dimineaţa şi una la amiaz. A treia zi se va consuma 1 picătură dimineaţa, una la amiaz şi una seara. În ziua a patra se va consuma 2 picături dimineaţa 1 la amiaz şi una seara. Ziua 5-a 5 picături, 2 dimineaţa 2 la amiaz şi 1 seara. Ziua a 6-a 6 picături. Se va creşte în acest fel în funcţie de gravitatea afecţiunii până la 15- 25 picături de 3 ori pe zi când este cantitatea maximă de tinctură. După ce se ia maximum stabilit timp de 3 zile se va scădea câte o picătură pe zi până se va ajunge la o singură, picătură pe zi. Este poate cea mai eficientă metodă de redresare a circulaţiei sângelui utilă în foarte multe dintre afecţiunile inimii sau de circulaţie.

Un alt preparat care este de asemenea util în majoritatea afecţiunilor inimii este tinctura de păducel cu vâsc şi roiniţă.
Preparare ;
Se va face din fiecare din plante separat tinctură. Se vor pune pentru aceasta 50 g de plantă măcinată cu râşniţa de cafea fin în 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se va ţine timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des recipientele care trebuie să fie închise ermetic.
Se filtrează apoi ceea ce se obţine. Se pune pentru 24 ore în sticle la rece, pentru decantare. Se va lua apoi partea de la suprafaţă, fără reziduu. Se pune în sticle în cantităţi egale pentru fiecare plantă în parte. Este bine să se amestece aceste plante în cantitate de 10-20 ml din fiecare tinctură în parte.
Administrare : după ce se amestecă cele trei tincturi în părţi egale se va începe tratamentul.
Este foarte bine să se cunoască faptul că Păducelul contribuie la o mai bună activitate a muşchiului cardiac reglând totodată tensiunea. Vâscul de asemenea reduce tensiunea şi curăţă arterele de depuneri. Roiniţa este pentru a avea un efect mai bun în ceea ce priveşte calmarea nervoasă. În această privinţă există şi talpa gâştei sau valeriană care de asemenea pot să fie preparate ca tincturi şi se pot adăuga la aceste tincturi, mai ales în cazul în care se cere să fie administrat unor persoane mai nervoase sau care au parte de mai mult stres.
Se va lua pentru aceasta din tinctura iniţială câte 10 picături de 3 ori pe zi în diluţie cu 100 ml apă. Se ia înainte de masă. Se verifică tensiunea. În cazul în care scăderea tensiunii este prea ne semnificativă, se va mări cantitatea de vâsc să zicem cu încă 10 ml la sticluţă şi în acest fel prin tatonări se va putea în final stabili doza necesară pentru fiecare pacient în parte. Este foarte important atunci când se va face acest tratament să se verifice tensiunea cât mai des pentru a se vedea efectiv cum reacţionează organismul. Se poate în funcţie de foarte multe date să se modifice tensiunea (stres, nervozitate, alimentaţie), aşa că se va putea vedea pentru fiecare care este doza necesară. Se poate face tratament o perioadă mai lungă. Se vor reduce totuşi concomitent în funcţie de reacţia organismului o serie de medicamente care se iau pentru reducerea tensiunii arteriale cu acordul medicului curant.

Produsul Tonic herbs „Vitacore”- este un extract hidroalcoolic din fructe, flori şi frunze de păducel şi fructe de cătină. Este un tonic cardiac recomandat celor cu tensiunea arterială mare, tulburări de circulaţie cu tahicardie, palpitaţii, insuficienţă cardiacă. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului (Plantavorel Piatra Neamţ.).

Calmoplant- este recomandat în cazurile de hipertensiune arterială şi nevroze. Se indică folosirea lui conform indicaţiilor producătorului (Plantavorel Piatra Neamţ).

Sedocalm- este de mare ajutor pentru cei cu hipertensiune arterială. Produs de Plantavorel Piatra Neamţ. Se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Nervosedin- indicat celor care sufere şi de afecţiuni ca nevroze pe fondul unei tensiuni arteriale mari. Se va folosi conform indicaţiilor producătorului- Plantavorel Piatra Neamţ.

Capsule de vâsc, păducel, usturoi, anghinare- cu efect cardiotonic, hipotensor, vasodilatator. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului- Favisan Lugoj.

Vin pentru scăderea tensiunii: 2 linguri de vâsc măcinat se pun la 1 litru de vin alb. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se va lua din acest vin 100 ml de vin pe zi împărţit în trei porţii. Se poate consuma atât înainte cât şi după masă.

Dieta- este foarte importantă. Se vor evita toate preparatele care conţin sare, deoarece este foarte important să se reducă cantitatea de sare din alimentaţie. De asemenea se vor evita grăsimile saturate. În schimb se vor consuma grăsimi nesaturate, în special uleiurile vegetale obţinute prin presare la rece. Carnea se va consuma în cantităţi moderate. Se va consuma de asemenea cât mai mult calciu sub diferite forme. Se includ în alimentaţie cereale integrale, fasole, linte, etc. Se va consuma mult potasiu. Alimente bogate în potasiu: roşiile, legumele uscate, bananele, perele prunele, portocalele, cartofii, etc. Se va reduce sau chiar suprima cafeaua, alcoolul şi în special ţigările.

Alte indicaţii şi recomandări. În afecţiunile cardiace este foarte bine completat de preparatele naturale vitaminizante care prin aportul de vitamine tonifică muşchiul cardiac.

Sus

MesajScris: 27 Sep 2009, 12:10 
Neconectat

Carmen Daniela, multumesc pentru informatii, extrem de valoroase.
Te rog sa-mi mai spui ce as putea face - sigur ca naturist - contra calcificarilor.
Am facut o mamografie - preventiv, caci nu am nici un simptom - si mi-au aparut macrocalcifieri de max. 2 mm la sanul drept. Sigur am si mai mici, chiar microscopice. Deci am tendinta catre asa ceva.
Mie mi-a spus o dr. de la Biorezonanta, de Luminita de seara - Oenothera biennis.
Am luat produsul, el numindu-se Evening PrimRose Oil. Contine Omega-3, dar si altceva.
Pe siteurile rom. nu apare aceasta actiune, dar pe cele amer., da.
Ce mai stii, pe aceasta tema?
Numai bine!

Sus

MesajScris: 27 Sep 2009, 17:03 
Neconectat

[quote="anca.manole"]Carmen Daniela, multumesc pentru informatii, extrem de valoroase.
Te rog sa-mi mai spui ce as putea face - sigur ca naturist - contra calcificarilor.
Am facut o mamografie - preventiv, caci nu am nici un simptom - si mi-au aparut macrocalcifieri de max. 2 mm la sanul drept. Sigur am si mai mici, chiar microscopice. Deci am tendinta catre asa ceva.
Mie mi-a spus o dr. de la Biorezonanta, de Luminita de seara - Oenothera biennis.
Am luat produsul, el numindu-se Evening PrimRose Oil. Contine Omega-3, dar si altceva.
Pe siteurile rom. nu apare aceasta actiune, dar pe cele amer., da.
Ce mai stii, pe aceasta tema?
Numai bine![/quote]

Nu mi-ai raspuns unde ai gasit piperul baltii si sub ce forma?!

corpul uman nu fabrica acizi grasi esentiali (AGE), asa ca trebuie sa ii luam din alimente.
Uleiul de luminita se recomanda femeilor cu sindrom premenstrual sau de dureri ciclice de sani, neuropatie diabetica, eczeme, durerile provocate de artrita..
Eu nu detin documente care sa ateste ca uleiul de luminita ar contine omega -3 , din contra contine o cantitate mare de acizii grasi esentiali apartinand unui grup cunoscut sub numele de omega -6.
Semintele de luminita contin 7-10 %GLA, asemanator este limba mielului si semintele de coacaz negru.
Cantitatea de ulei de luminita pe care ar trebui sa o iei depinde de greutatea corporala si, desigur, de boala ce urmeaza a fi tratata.
Este absolut necesara asocierea omega -6 cu omega -3 (din semintele de in, canepa sau ulei de peste)
Uleiul de luminita, ca si in cazul altor grasimi, cel mai bine este sa se ia in timpul mesei si in plus, este intelept sa iei si vitamina E in fiecare zi (400UI).......vezi ca exista produse ce au in formula asocierea luminita+vit.E......
De asemenea se mai recomanda sa iei un supliment cu multivitamine (vit.C, B6,Mg, Zn, B9, etc.) necesare pentru un metabolism optim

FFFF IMPORTANT!!
Tratamentul indelungat doar cu ulei de luminita, fara o doza simultana de acizi grasi omega-3, poate pregati terenul pentru boala sau poate agrava afectiunile deja existente.

Referitor la acele calcifieri ale sanului vezi ca am scris despre cataplasma cu mamaliguta peste care se presara tamaie, pe topicul afectiuni gineco/ diverse .......parca asa ceva......
Daca vrei sa verifici cele spuse de mine, poti sa verifici in cartea doctorului Mark Stengler
"Remediile naturiste ale medicului homeopat"

Sus

MesajScris: 27 Feb 2010, 14:50 
Neconectat

Locaţie: Sf. Gheorghe
Pentru hipertensiune recomand un tratament naturist cu Tahitian Noni juice

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]