|
salut! nu pot spune ca m-am confruntat cu aceeasi problema, insa era ceva asemanator. De ani de zile, mai precis din liceu, acum indreptandu-ma spre 40 de ani, aproape in fiecare dimineata, aveam o mizerie in gat, mai exact o flegma. Daca nu ma trezeam cu mizeria in gat dimineata, de multe ori ma trezeam ca-mi cade de undeva din cap in gat cand mi-era lumea mai draga. Perioadele cu frecventa mare erau iarna si primavara. Intr-un final am facut exudatul faringian. Rezultat: stafilococul auriu. Tratament: antibiotic x, y, z si nici o ameliorare. Cand eram copil - 8-10 ani - am fost diagnosticat cu sinuzita, dar parintii au refuzat operatia, optand pt. infuzii si cure de 3 luni de litoral an de an. Bineinteles ca boala s-a cronicizat si focarul s-a patrat in sinusuri. Cum tot repetam exudatul dupa fiecare antibiotic si nimic, la un moment dat am facut analiza la Sp. Cantacuzino si in urma rezultatului mi s-a propus ca tratament autovaccinul. Am facut injectiile o luna, in fiecare zi cand bratul stang, cand bratul drept. Am repetat analiza si nu mai aveam stafilococul. Scapasem de el, dar de flegme tot nu scapasem. Hotarat sa vad care e treaba, am facut si o radiografie la sinusurile frontale si mi s-a confirmat diagnosticul din copilarie. Au urmat punctiile - o procedura .....no comment, unde n-am "produs" nimic. Pe urma tratament cu .... nici nu mai stiu ce si pe deasupra si aerosoli la Sp. Coltea - la niste aparate care erau dinaintea primului Razboi Mondial si.... cum nu se intrevedea nici o ameliorare am renuntat. Dar nu mai aveam stafilococul! Bunica mea are E. Coli rezultat in urina, de peste 10 ani. E posibil sa aiba si in gat.... spun asta pentru ca exudat n-a facut. I-au facut cei de la Sp. Cantacuzino autovaccin si la fel ca mine a mers o luna la injectii, dar E. coli e bine-merci in continuare prezent in urina ei. Iti recomand sa incerci totusi sa faci un autovaccin la Sp. Cantacuzino. Nu e scump, daca ai asigurare e gratis, sau platesti foarte-foarte putin. Iar daca ai flegme sau alte mizerii fa-ti si o radiografie. E posibil sa ai o sinuzita dobandita mai devreme sau mai curand. Unii pot scapa de ea, altii raman cu ea pe viata, ca in cazul meu pt. ca de fapt s-a cronicizat. Succes!
|