Loading

Am uitat parola   |   Nu ai cont? Inscrie-te 

Prezentare Confidentialitate

Forum NaturaPlant

NaturaPlant.ro

Discuta si citeste acum despre produse naturiste, cure de slabire, celulita, ejaculare precoce,potenta,sani frumosi si despre multe alte afectiuni.
Acum este 01 Aug 2010, 01:13

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: prea slaba
MesajScris: 28 Mai 2007, 19:21 
Neconectat

As dori sa stiu si eu ce pot face sa ma mai ingras,am facut analizele mereu si au iesit bine,am luat tot felul de vitamine si nu am luat deloc in greutate,mi au zis ca am arderile rapide,si am 1,62 si 40kg,si sunt disperata sa mai ma ingras si eu.Va rog mult sa mi dati un sfat.Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: prea slaba
MesajScris: 30 Mai 2007, 18:59 
Neconectat

draga Anne, s-ar putea ca faptul de a fi prea slaba din cauza ca arderile sunt prea rapide sa aiba fie o explicatie care priveste structura genetica, asa esti tu de la mama natura (observa daca in familia ta mai sunt si alte persoane la fel de slabe si care asa au fost mereu, parintii, bunici, alte rude pe linie de sange, deci nu prin alianta) si alta explicatie ar putea fi legata de dinamica psihica, acel tip de om care "se consuma" foarte usor, caz in care asa cum ai facut investigatii medicale, ar fi recomandat sa faci niste investigatii psihologice, sa vezi daca se trage de acolo sau nu si ce ar fi in masura sa te ajute. fie te consumi tu prea mult, fie exista in anturajul tau cineva care in mod constant te-a consumat (te-a suprasolicitat emotional, fara sa-si fi propus sau sa fie neaparat constient, pur si simplu ca model de relationare, nu e vorba de a gasi un vinovat). asa ca vezi si tu, nu te repezi din prima la nu stiu ce retete de ingrasare, pentru ca daca organismul consuma mult, o face pentru ca are nevoie, deci e clar ca undeva este un deficit, si daca e, nu-i neaparat sa il gasim intr-o boala, ceva ce tine ce corp, poate foarte bine sa tina de viata ta sufleteasca, la randul ei aceasta nu se reduce la ceea ce stii tu despre tine, poate sa priveasca modele de relatii care desi functioneaza, le folosesti poti sa nu fii constienta de dedesupturile lor. acum vezi si tu, verifica, observa, poate ca problema nu e atat in partea obiectiva a situatiei, esti sau nu slaba, daca esti sanatoasa e mai important ca orice. poate sa fie vorba de ce imagine ai tu despre tine, cum te simti tu cu tine si de ce te simti intr-un fel si nu in altul si aici se poate lucra, la imaginea de sine. in fine hai ca nu vreau sa te zapacesc, mai vorbim, daca vrei.

Sus

MesajScris: 30 Mai 2007, 19:14 
Neconectat

Draga Danapsi,iti multumesc frumos ptr raspuns,asa este in familia mea mama nu este foarte grasa,dar e destul de bine cum e,in schimb tatal meu este chiar slab,dar totusi eu imi doresc foarte mult sa mai iau in greutate ptr ca sunt chiar foarte slaba,eu zic ca nu este normal ca la varsta mea(27 ani)sa arat chiar asa,mai ales ca am avut si o nastere,totusi sper ca intr o zi sa gasesc o rezolvare,un tratament care sa dea rezultate,e chiar cumplit sa ai 40kg la ani astia.

Sus

MesajScris: 21 Ian 2008, 18:35 
Neconectat

anne eu te consider norocoasa...sa nu ai probleme cu ingrasatul e ceva extraordinar...eu am 19 ani,1.65 si 43 kg si as vrea sa ajung sincer la 40....si fac tot ce pot sa dau jos 3 kg...asa ca esti norocoasa ca poti manca cat vrei fara sa te ingrasi si oricum fetele slabe sunt finute si le vine bine orice ;)

Sus

MesajScris: 27 Ian 2008, 07:24 
Neconectat

Draga anne25, sunt si eu ca tine doar ca am cu 20 de ani mai mult - si intotdeuna am fost asa slaba. Si eu vreau cu disperare sa ma ingras dar...Eu stiu ca problema mea este de natura emotionala, sufleteasca - la mine in familie au fost slabi o perioada a vietii lor dar au luat in greutate cand problemele sufletesti s-au rezolvat, cand si-au gasit un echilibru...Pun totul la suflet si nu e natura mea sa devin indiferenta - sunt mult prea sensibila si uite ca nu ma pot schimba nici la 48 de ani!!! Am incercat si cu calmante care sa ma faca sa fiu indiferenta orice mi s-ar intampla dar...nu merge pentru ca nu suport sa fiu ametita iar daca dorm eu, subconstientul nu doarme niciodata si ma "ataca" in vis cu toate problemele pe care vreau sa le evit...Nu stiu ce pot sa fac sa-mi gasesc echilibrul - mai sunt si la varsta critica (premenopauza) cand femeile se ingrasa iar eu inca am tendinta de a mai slabi...Poate stie cineva ce as putea face?

Sus

MesajScris: 28 Ian 2008, 17:15 
Neconectat

Dragele mele, Situatiile extreme (prea slab si prea gras)se datoreaza unor dezechilibre metabolice. Da prea multa sensibilitate poate conduce la situatia de "prea slab".....dar sunt si situatii cand aceeasi sensibilitate, manifestata ca in celelalte cazuri, poate crea situatia de "prea gras". nepoata a fost in situatia asta si spre surpriza noastra, a familiei, s-a ingrasat cat trebuie - fara sa devina obeza. Pentru detalii scrieti la adresa: acasa_2003@yahoo.com

Sus

MesajScris: 02 Apr 2009, 04:10 
Neconectat

Dragele mele,

Si eu sunt foarte slaba, am 45 de kg desi abia am implinit 41 de ani. Iar la o inaltime de 1.75 se vede foarte bine ca mi-ar mai prinde cateva kg in plus. Situatia la mine este de natura genetica (cred), atat mama cat si tata sunt slabi. Eu n-am depasit niciodata 50 de kg, iar greutatea asta am avut-o doar cand am avut sarcina. In rest am oscilat mereu intre 43 si 45 de kg (in functie de anotimp). Intr-adevar erau perioade in care imi faceam probleme de sanatate, ca poate ceva nu e in regula cu mine, dar toate analizele pe care mi le-am facut nu au dezvaluit nimic anormal, rezultatele erau in limitele normale. Si eu am incercat sa ma ingras fortat, dar nu am reusit, si la un moment dat am si incetat s-o mai fac, pentru ca mi-am dat seama ca-mi obligam organismul sa functioneze intr-un mod nespecific lui. Ingrasandu-ma fortat, nu faceam altceva decat sa-mi obosesc sistemul digestiv si organele interne. Cum imi spunea si sotul, nu faceam altceva decat sa ma duc cu "motorul turat", si asta numai bine nu poate sa aduca pe termen lung. Nici medicamentele nu sunt bune, pentru ca ele nu sunt altceva decat o metoda mai "subtila" de-a forta organismul sa faca ceva ce nu vrea pentru ca nu are nevoie. Pe termen lung, si medicamentele dau un ton de "motor turat" organismului, si nu va face bine deloc. Tot asa m-a sfatuit si doctorul de familie. Daca sunt sanatoasa si ma simt bine in pielea mea si-mi pot duce activitatile zilnice fara sa ma simt epuizata, sa obosesc prea repede sau sa simt orice alt fel de influenta negativa asupra bunastarii mele generale, atunci nu vad de ce mi-as mai pune in gand sa ma ingras. Chiar nu are rost fetelor. Daca va simtit bine, si toate analizele va ies bine, chiar nu are sens sa va ingrasati fortat. Asa functioneaza organismul vostru, si orice schimbare fortata veti vrea sa aduceti in functionarea lui, nu va face decat sa va dauneze pe termen lung. Oricum oamenii slabi se zice ca traiesc mai mult timp avand o sanatate de invidiat. Dupa ce am auzit treaba asta, mi-am dat si eu seama ca in toti cei 41 de ani ai mei, rareori imi aduc aminte sa fi fost bolnava sau racita. Asa ca daca sunt sanatoasa asa scheletica cum sunt, atunci de ce sa mai vreau sa ma ingras ? Oricum, toate hainele care le pun pe mine imi vin bine, si cand vreau sa ma imbrac elegant, sotul spune ca oglinda nu-mi arata adevarata varsta. Si asta ma ajuta si la alegerea culorilor hainelor. Pot purta linistita haine in culori deschise, in culori vesele, care parca imi sporesc si mai mult buna dispozitie. Cand eram adolescenta imi placea mereu sa port haine cat mai deschise la culoare, cat mai vii, si cat mai frumos si decent asortate. Pot sa fac acelasi lucru si acum la 41 de ani, si sincer ma simt inca tanara. Asa ca fetelor nu va intristati ca sunteti slabe, pentru ca daca sunteti fericite, implinite, aveti familie si copii, nu va mai pasa de kg putine pe care le aveti, pur si simplu va bucurati de viata, si-i multumiti lui Dumnezeu ca inca sunteti sanatoase, cand multe alte femei dupa 40 de ani trec prin tot felul de probleme de sanatate.

Fetele tinere, sa nu-si faca nici ele probleme, pentru ca eu cand m-am maritat aveam tot in jur de cel mult 45 de kg, dar pentru aia sotul meu tot s-a indragostit de mine, asa ca numarul kilogramelor nu este un impediment sa fiti fericite. Conteaza sa fiti sanatoase si sa va bucurati de asta, si atunci va veti bucura si de viata, si astfel va veti surprinde mai des surazand decat fiind apasate sufleteste de niste mofturi in absenta carora se poate trai foarte bine :)

Pentru "corinadd". Daca problemele sufletesti spui ca te fac sa pierzi in greutate, atunci incredinteaza-i-le celui care rezolva probleme sufletesti, lui Dumnezeu, si nu te mai stresa tu pentru ele. Eu asa procedez, problemele ne-sufletesti (ca sa le zic asa) le discut cu sotul, si gasim mereu rezolvare. Problemele sufletesti (grija pentru copii plus altele) le incredintez lui Dumnezeu, si ca si mama stiu ca Dumnezeu ma asculta, si asta ma face sa nici nu ma stresez, pentru ca stiu ca am atat sprijin sufletesc (pe Dumnezeu) cat si sprijin trupesc (pe sotul meu). Astfel mie nu-mi ramane decat sa traiesc si sa ma bucur de viata si de copii cum pot mai bine :)

Sus

MesajScris: 14 Iul 2009, 21:17 
Neconectat

Plante pentru slabuti(din revista "Slab sau Gras"):

Dincolo de consultul medical obligatoriu si de stabilirea unei conduite terapeutice adecvate, o alimentatie naturala poate interveni eficient in restabilirea normala a greutatii corporale. Trebuie sa tii cont ca o dieta pentru ingrasare trebuie inceputa prin evaluarea exacta a cantitatii de calorii si proteine necesare organismului. Regimul alimentar trebuie deci sa includa fructe si legume (mere dulci, banane, avocado, coacaze, caise, pere, pepene galben, smochine, stafide, nuci si alune turcesti), paste fainoase, paine integrala, branzeturi grase; fasole boabe, cartofi, carne rosie si peste, masline; lactate; oua; germeni de grau, miere de albine, sucuri naturale. De multe ori e necesar si un aport suplimentar de proteine, vitamine si minerale.

Datorita continutului lor bogat in substante active energizante, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, fitoterapia recomanda urmatoarele specii medicinale, cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei bune digestii si cu proprietati tonice generale: frunzele de nuc, troscotul, rizomii de pir, cimbrul, scortisoara; plantele tonic-amare (sub forma de pulberi, ceaiuri, tincturi, siropuri sau vinuri medicinale), administrate obligatoriu cu circa o jumatate de ora inainte de mesele principale; tintaura, pelinul, angelica, sunatoarea, coada-soricelului, cicoarea; fructele de maces si catina; toate acestea se pot consuma sub forma de infuzii sau decocturi, pe care le poti indulci cu miere de albine.

Silurul - se consuma zilnic cate un varf de cutit din pulberea rezultata prin macinarea plantei uscate, recoltata in timpul infloririi depline;
Patrunjelul - se iau zilnic, in mai multe reprize cate doua varfuri de cutit de fructe macinate sau se face un decoct din seminte si radacini din care se beau doua cesti pe zi;
Tinctura de hrean - gratie compozitiei sale (protide, saruri minereale de Na, K, Ca, P, Fe, vitamina A, B1, B2, C), are rol antianemic si stimulent nutritiv. Stimuleza digestia datorita enzimelor pe care le contine hreanul si uleiului volatil responsabil pentru gustul picant al acestei legume. Se iau 20-30 picaturi de 2-3 ori/zi, diluate in apa sau ceai. De asemenea se recomanda un amestec de hrean ras cu putin zahar sau miere. Din acest amestec se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Cura nu trebuie sa dureze mai mult de o luna, pentru ca hreanul poate deveni iritant pentru stomac.
Ghimbirul - are actiune vitaminizanta si de stimulare a apetitului, influentand benefic activitatea gastrica.
Capsulele cu ulei esential de tarhon - recomandate pentru a stimula cresterea si reglarea apetitului alimentar, datorita proprietatilor antispastice si calmante asupra musculaturii netede din structura organelor interne.

Mesaj modificat de autor pe 14.07.2009

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]