lavyb scrie:
iuliamai scrie:
sufar de mai bine de 6 saptamani de o durere puternica in capul pieptului,durere care ma insoteste uneori de la trezire pana seara la culcare.pe langa aceasta durere am si o senzatie uneori de nod in gat care in cateva ore dupa ce mananc se duce si de asemenea cand ma enervez foarte tare sau sunt foarte suparata durerea de stomac este insotita de o apasare ca si cum cineva mi-a pus o greutate mare pe piept..
Cati dintre voi au auzit de REFLUXUL FARINGO-LARINGIAN (pharyngo laryngeal reflux) ?
Sau mai bine spus...cati medici v-au vorbit despre asa ceva la noi in Romania?
De cate feluri ati fost informati ca este refluxul?
Salut,
Nu am mai trecut de ceva timp pe aici...dar m-am gandit sa scriu cate ceva totusi:
1- Eu am auzit de refluxul Laringo Faringean ( am citit pe net despre el) si este exact ceea ce am eu...adik simptomele sunt 100% identice...Intr-adevar medicii romani nu prea stiu altceva decat de reflux esofagian , nu nuanteaza.
Marea diferenta intre Refluxul Esofagian si cel Laringo Faringian este ca cel de-al doilea nu manifesta in mod obligatoriu arsuri in piept ( pe esofag) dar afecteaza respiratia, gatul, chiar si nasul.
http://heartburn.about.com/od/gastrictractdisorders/a/whatis_LPR.htm
2- La noi s-au facut cateva operatii Esophix de catre domnul doctor Adrian Lobontiu.
Am facut si eu Esophix anul trecut in vara.
M-a costat 3500 E aparatul,pt care m-am imprmutat in banca , mi-am revenit repede dupa interventie, insa rezultatele au fost asha si asha in primele luni iar astazi ( la un an dupa operatie) ma sit la fel de rau ca si inainte.
CONCLUZII:
a- Aceasta operatie poate sa dea roade sau nu. Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti pe varianta operatorie Nissen laparoscopica( si va spun asta ca un patit). deoarece principala problema a Esophixului este ca nu poate rezolva o eventuala Hernie Hiatala ( pe care banuiesc ca o am si eu deoarece am toate simptomele specifice ) http://www.joyfullivingservices.com/hiatalhernia.html
b- odata facuta Esohix fara succes, e destul de dificil sa mai faci Nissen peste intrucat trebuie intai scoase cusaturile (betisoarele) infipte de esophix in esofag,lucru greu de facut fara un practician de laparoscopica excelent, si am citit ca raman gauri in esofag care trebuiesc foarte bine acoperite prin legatura imprejur a stomacului facuta de Nissen, altfel apar scurgeri.
Despre Hernia Hiatala cred ca nu se vede tot timpul la radiorafie cu bariu si din cand in cand la endoscopie....asha ca daca tot vreti sa va intariti sfincterul stomacului mai bine faceti Nissen intrucat doctorul chirurg poate identifica ad hoc o eventuala hernie si o poate corecta.
Unii spun ca Hernia poate fi corectata si cu ajutorul unui medic kinetoterapeut care trage stomacul in jos printr-un masaj specific si astfel lasa hernia sa se vindece natural ( daca stie cineva un asemena om scrieti pe site va rog).
Mult Noroc si daca aveti alte intrebari legate de Esophix postati !