Loading

Am uitat parola   |   Nu ai cont? Inscrie-te 

Prezentare Confidentialitate

Forum NaturaPlant

NaturaPlant.ro

Discuta si citeste acum despre produse naturiste, cure de slabire, celulita, ejaculare precoce,potenta,sani frumosi si despre multe alte afectiuni.
Acum este 08 Sep 2010, 07:54

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 207  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CANCER PULMONAR GR.4 METASTAZAT
MesajScris: 31 Mar 2010, 14:39 
Neconectat

Ana Angel scrie:
Pentru Diana 1980
Draga mea ai mare grija sa nu faca un fenomen mediastinic,( in mediastin are ceva? )care incepe cu raguseala si apoi cu paralizarea corzilor vocale, nu vreau sa te sperii,dar asa am patit noi anul trecut si asta datorita ....oncologului ca ne-a spus ca este foarte bine din motivul asta si nu ultimul am renuntat la tratamentele lor si nu regret,daca vrei sa te ajut cu ceva?............sant aici.

Vai! Pai si ce e de facut? La tomo nu s-a vazut niciodata nimic la mediastin. Voi ce ati facut?

Sus

MesajScris: 31 Mar 2010, 23:26 
Neconectat

mi-am dat seama dupa ce am trims mesajul si l-am citit inca odata pe al dvs ca ideea era de a lua biopsie din tumara pulmonara. scuze.

dupa modul in care arata tumora, teoretic, se poate incadra la adenocarcinom sau carcinom cu celule mari, tumori care se dezvolta in majoritatea cazurilor in periferia pulmonului.

poate la o noua bronhooscopie, dupa radioterapie se va putea preleva ceva material astfel incat sa se poata pune un diagnostic fara sa mai fie nevoie de mediastino/toraco-scopie.

in ceea ce priveste conduita terapeutica in aceste cazuri, se incepe cu radioterapie pe cap, 10 sedinte, care pot fi reduse daca pacientul nu suporta, si apoi se efectueaza, daca se poate bronhoscopie si/sau mediastino/toraco-scopie pentru stabililea naturii tumorii.
se considera ca prezenta uneia sau mai multor tumori secundare in creier vizibile, adica peste 0,5 cm, pot fi insotite de micrometastaze care nu pot fi "vazute" de CT. radioterapia pe intregul cap incearca sa distruga aceste celule metastazate la nivelul creierului.
apoi, aceste metastaze cresc si determina compresi pe structurile in care s-au dezvoltat cu afectarea diferitor functii ale organismului: mersul, vorbitul, gandirea, memoria, etc. astea sunt prioritare. la 14-21 zile dupa radioterapie poate sa inceapa chimioterapia. mediastinoscopia este destul de usoara, nu necesita multe zile de internare in spital. oricum dupa interventie se face o cura "oarba". rezulatatul anatomopatologic dureaza 21 zile ceea ce e prea mult.

in ceea ce priveste natura tumorii aceasta nu poate fi stabilita decat de rezultatul anatomopatologic pe fragment de tumora, celule tumoarale, celule din lichidul pleural daca are pleurezie-apa la plamani.

chimioterapicele folosite nu intra in creier si ca atare nu actioneaza si asupra metastazelor cerebrale. oricum, se considera prioritar creierul.

si apoi chiar daca nu se stabileste natura tumori se face o chimioterapie pentru astfel de tumori cu carboplatin si etopozid la care ceva rezulatate se vor vedea. ulterior.oricum odata inceputa chimioterapia, natura tumori este greu de stabilit pentru ca apar celule moarte, altele sunt partial distruse si nu prea se mai poate pune un diagnostic.

Sanatate multa

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 01:04 
Neconectat

Sarut mana

Doamna, la acest dignostic, este obligatoriu, (de fiecare data) se intampla sa se dezvolte tumori secundare pe creier, sub 0.5 mm, DUPA cele 10 sedinte?
Acum suntem la a 3-a sedinta de radioterapie.

"ceea ce e prea mult." - la ce va referiti cu asta? :(

Nu stim daca are or nu ni s-a spus pana in momentul asta pleurezie-apa la plaman

Dupa primele 4 sedinte de chimioterapie, ca am inteles ca sunt in seturi de 4, facem din nou un CT si daca reies sau nu alte tumori mai mari de 0.5 mai putem face din nou radioterapie preventiva, apoi sa continuam cu alte sedinte de chioterapie?

Din cate stiti si recomadati, cam ce tip de regim alimentar ar trebui impus..?

Va multumesc din suflet pentru atentia acordata!!!

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 02:57 
Neconectat

salutare! am mai scris o data si inainte , dar vad ca nu am primit nici un raspuns in legatura cu Nicolit, si anume cum/de unde se poate cumpara eu fiind din Cluj(si un pret daca se poate)
Tatal meu are cancer pulmonar st IV cu metastaze pleurale , a inceput primul ciclu de chimio la institutul oncologic din cluj......momentan , mai are dureri de la pleurodeza chimica facuta la chirurgie toracica , unde a fost internat inainte sa fie trimis la oncologie, dar in rest nu pare sa se simta rau, ceea ce mi se pare un semn bun...
In rest, cu alimentatia , credeti ca ar trebui sa urmeze un regim?

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 05:30 
Neconectat

Pentru Diana 1980
Draga mea poate ai citit postarile mele,ne-am tratat si noi oncologic chimio +radio terapie la cap dar efectul a fost prea mic si dezastrul prea mare,la sfarsitul tratamentului mai exact in data de 26.05.2009 am facut un CT cap, torace si abdomen. Rezultat cerebral: CT cerebral evidentiaza parieto-occipita in dreapta, cortico-subcortical o zona hipodensa invecinata unor atrofii girale pe o suprafata de aprox.1,5/2cm si priza de contrast nodulara tot la acelasi nivel. Zona hipodensa se extinde in profunzime pana in vecinatatea cornului occipital al ventriculului lateral drept.Alta zona hipodensa de dimensiuni mai mici si imprecis delimitata,vizibila in lobul temporal stang postero-superior.Usoara asimetria coarnelor posterioare a ventriculilor laterali.Ventriculul III,IV si spatiile lichdiene in limite normale. Torace: Formatiuni tumorale.Adenopatii mediastinale.Abdomenul are aspect CT cuprins in limite normale.Cu control la 3 luni.la control a precizat ca este foarte bine( analize,film la plamani) si sa revenim la 6 luni,dar nu era bine deloc ca facuse o bronhopneumonie de toata frumusetea si nu a suflat o vorba, la vre-o 2 luni a inceput sa faca febra si atunci s-a declansat si fenomenul mediastinic cu raguseala si pierderea vocii si s-a pricopsit si cu un diabet zaharat. Am luat hotararea sa facem un tratament cu spanz,iar in 24 dec 2009 am inceput tratamentul cu spanz.Am facut 2 cure cu ceai de spanz si alte plante adjuvante,20 de zile tratament cu 10 zile pauza.Pe 25 ianuarie a fost internat la M.Nasta pentru bronhopneumonia aia iar in 4 februarie anul asta am facut un ct cerebral,torace si abdomen.
Rezultat cerebral:
Atrofie corticala difuza(urmarile de la radioterapie)
Nu se evidentiaza imagini de procese expansive dezvoltate intracerebral.Zona hipodfensa,slab iodofila pentru cotrast,localizata temporoocipital drept.Leziunea determina o usoara tractionare a cornului temporal al ventriculului lateral.( eliminarea tumorii si normal ca a ramas leziunea)
Sistemul ventricular simetric,de dimensiuni normale,situat pe linia mediana.
Pe sectiunile efectuate nu se evidentiaza imagini de leziuni osteocondensante sau osteolitice.
CONCLUZII:
Aspect in ameliorare fata de examinarea precedenta ( disparitia metastazei cerebrale-raspuns partial la tratament) care tratament? cel cu spanz evident.Ficat,splina,rinichi,glande suprarenale,colecist,cai biliare intra si extrahepatice de aspect CT normal. Si torace :tumorile de la plamani. In momentul de fata santem la a doua cura de pulbere de spanz dupa ceai ( ceaiul a fost mai bland pentru a se obisnui organismul cu el ) a inceput sa-i revina vocea,glicemia i-a revenit la normal,nu mai are paloarea aia tegumentara si bineinteles o detoxifiere a colonului care practic am ramas sokati, kilograme de toxine, ca cine a zis ca "moartea vine din colon" a spus un mare adevar,care acest lucru are o importanta vitala in tratarea acestei boli se spune ca intestinele omului acumuleaza de-a lungul vremii intre 15-20 de kg de toxine, citeste postarea anterioara sa vezi ce pot sa faca aceste toxine si ca sa te convingi si cu fotografii da motor de cautare la detoxifierea colonului ca ramai socata.Acum a inceput sa elimine tumorile de la plamani.Si starea fizica nu se poate compara este cu mult mai buna ca anul trecut,pofta de mancare este mult mai buna, are inaltime 1.87 si greutate 104 kg.Dar asta a fost alegerea noastra, fiecare este liber sa aleaga ce tratament vrea,ce considera ca este mai bun pentru el,dar in luna mai o sa repetam din nou reevaluarea si cu ajutorul bunului Dumnezeu care ne iubeste pe toti la fel speram sa ramana numai leziunile asa cum au ramas la cap.Daca vrei mai multe detalii.........sant aici

Ultima oară modificat de Ana Angel pe 02 Apr 2010, 22:43, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 09:31 
Neconectat

Draga Ana Angel,

iti multumesc pentru raspunsul detaliat si atat de rapid. Va felicit pentru rezultatele imbucuratoare. Este mare lucru in boala asta. Cine v-a prescris tratamentul cu spanz? Ce efecte adverse a avut caci din cate stiu este destul de dur. Tata face multe tratamente naturiste insa nu si cu spanz.

Iti multumesc inca o data si multa sanatate!

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 13:32 
Neconectat

Pentru Diana 1980
Draga mea tratamentul asta nu-l prescrie nimeni,dar am intalnit pe cineva care l-a facut a avut un cancer de col,operat a facut cito.si vre-o 29 de raze cu cobalt la care a metastazat la glandele renale si a optat pentru tratamentul cu spanz, are vre-o 5 ani de la diagnostic si acum are niste analize mai bune ca ale mele nici nu zici ca a fost bolnava de asa ceva si la insistentele ei am optat pentru acest tratament si nu regret trebuia sa o fi facut-o mai din timp.Tratamentul eu i-l fac, pentru ca nu am incredere in nimeni altcineva ( trebuie dozat cu mareee atentie.O doza de cinci grame din aceasta planta ucide un om: a cincea parte dintr-un gram, in schimb, poate cu adevarat salva vieti )si apoi am si o carte care descrie tratamentele in diferitele forme de cancer. Iar referitor la duritatea lui se vede ca lucreaza pentru ca pune in miscare o cantitate mare de toxine si nu-i mai dur decat tratamentul oncologic, iar efectele adverse : daca este luat cu alte plante adjuvante si acelea dozate corespunzator cu respectarea pauzelor intre cure este OK. Si esentialui este ca se simte mult mai bine ," dar ma repet asta a fost optiunea noastra referitor la acest tratament", fiecare este liber sa-si aleaga ce-i mai bun pentru el. Spanzul este cardoitoxic luat in doze necorespunzatoare. Multumesc mult ca mai ascultat si sper ca nu te-am plictisit, daca vrei mai multe detalii?........sant aici

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 19:24 
Neconectat

Buna Ana, mama mea se confrunta cu o problema majora:constipatia; daca tot vorbeai de detoxifierea colonului poate imi dai te rog o solutie pt ca a incercat tot felul de remedii naturiste, regim alimentar si tot degeaba.

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 22:14 
Neconectat

Pentru Aura-Mada
Daca nu te superi? am sa intru sa vorbesc cu tine pe mes

Sus

MesajScris: 01 Apr 2010, 23:42 
Neconectat

Buna ziua,
am sa va raspund punctual si sper sa ma exprim mai clar

Doamna, la acest dignostic, este obligatoriu, (de fiecare data) se intampla sa se dezvolte tumori secundare pe creier, sub 0.5 mm, DUPA cele 10 sedinte? - eu m-am referit la faptul ca mama ta avea in momentul diagnosticului 2 meta pe creier ceea ce a presupus, a ridicat suspiciunea ca r mai putea fi si altele. ganditi-va ca atunci cand pleaca celule din tumora mama nu pleaca una, si nu pleaca doar o data. se desprind celule neoplazice care ajung in limfa sau in sange, si de aici la alte organe. organismul incearca sa le distruga dar unele dintre aceste celule vor rezista si acestea sunt cele in jurul carora se va forma metastaza sau tumora secundara, cum se numeste in termeni de specialitate. deci, era vorba de ceea ce s-a gasit inaite de inceperea radioterapiei. si nu este obligatoriu. fiecare organism raspunde individual. nu poti spune asta face asta, ala altceva. fiecare medic teoretic se bazeaza pe ceea ce citeste si invata continuu si pe experienta personala individuala sau de la cei pe langa care s-a format. s-au cu care colaborezi.
Acum suntem la a 3-a sedinta de radioterapie.

"ceea ce e prea mult." - la ce va referiti cu asta? :( - m-am referit la faptul ca cele 21 zile cat trebuie sa astepti pana vine rezultatul de la anatomie patologica pot fi cam multe in unele situatii. timpul daca te preseaza, te face sa apelezi la alte scheme de tratament.

Nu stim daca are or nu ni s-a spus pana in momentul asta pleurezie-apa la plaman - daca avea, se vedea la CT sau radiografia cord-pulmon.

Dupa primele 4 sedinte de chimioterapie, ca am inteles ca sunt in seturi de 4, facem din nou un CT si daca reies sau nu alte tumori mai mari de 0.5 mai putem face din nou radioterapie preventiva, apoi sa continuam cu alte sedinte de chioterapie? - terapia se face de catre oncologul curant. el este cel care decide ce trebuie sa faca. nu incercati sa fortati oncologul sa faca ceva numai ptr ca sunteti acum bulversati de diagnosticul asta.
Din cate stiti si recomadati, cam ce tip de regim alimentar ar trebui impus..? - aici, parerile sunt impartite: unii au trecut pe un regim strict (legume, fructe, sucuri, preparate cat mai putin preparate termic), altii nu. oricum se impun cateva reguli si anume consumul de lichide cel putin 2-3 litri/zi pentru a elimina substantele toxice determinate de citostatice/radioterapie. alimentele bogate in vitamine si minerale, in special cele acre contin vitamina A, C, E, seleniu, zinc, calciu magneziu.
iar regimul nu trebuie impus. pacientul este cel care trebuie sa-si stabileasca modul in care isi va organiza "stategia de aparare". daca ii impui ceva din afara, s-ar putea sa nu obtii rezultatul scontat. trebuie sa faca ceea ce considera, sa se informeze, sa stie cat mai multe despre boala, despre terapii, despre oamenii care au aceeasi boala. asta poate sa sustina moralul. tatal meu a cunoscut la oncologie persoane care aveau cancer pulmonar de 6 ani, carora dupa terapie tumora s-a remis si nu s-a mai refacut. si asta la ajutat sa treaca peste momentele dificile. acest diagnostic te bulverseaza. stim cu toti, cunoastem persoane, care au avut cancer si ce s-a intamplat cu ele si de aceia suntem inspaimantati. dar sunt si persoane care au supravietuit, asa cum povesteste cineva mai sus pe forum. am si eu o persoana foarte apropiata, care acum 4 ani a fost diagnosticata cu tumora de col uterin in stadiul avansat, neeoperabil, care dupa radioterapie 25 sedinte si 4 cure de citostatice, si dupa ce a mers la alt medic ginecolog, ca cel care o trata nu vroia s-o opereze, nu s-a mai gasit tumora, era atrofiat colul uterin si uterul. si are 3 ani de la operatie si e ok. nu a tinut regim prea sever, a mai consumat sucuri cand facea citostatice, dar dupa operatie nu mai tine nici un regim. deci, totul depinde de organismul fiecaruia.

Va multumesc din suflet pentru atentia acordata!!![/quote]

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 207  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]